€ 86.325 Prijzengeld te verdelen

Mike De Decker neemt Darts Masters On Tour Tornooi 2 voor zijn rekening

Inleiding Tornooi 2

Zondag 18/09/22, Darts Masters On Tour - Tornooi 2 - Zaal De Feestberg, eerst tornooi was een succes met 123 deelnemers, we wisten niet goed of we dit konden evenaren.

De zaal was een beetje groter, meer ruimte als gevolg, 24 blokken voorzien en we klokten af op 121 deelnemers, zo goed als Full House laat ons zeggen. De sfeer zat goed, de gezichten straalden, we zagen dat het goed was.

De spelers tevreden, onze medewerkers tevreden en de organisatie ook tevreden met het vlotte verloop en de positieve sfeer die er hing. Uiteraard zijn er altijd teleurstelling na een verlies wedstrijd of een uitschakeling, maar al bij al was dat vrij snel vergeten, even afkoelen buiten en daarna terug binnen voor een babbeltje onder elkaar, we zagen dat het allemaal goed was.

We begonnen eraan omstreeks 11u15, poules verliepen vlot, Opa Duck en zijn crew leden Andy en Natacha lieten het spel vlot verlopen, we hadden blokken voldoende, zodat het spel goed vorderde, omstreeks 14u30 waren de poules afgeklokt in een best of 5 in de poules. Daarna gespeeld in A en B-Ronde, met direct best of 7 in A-Ronde tot en met 1/8 finale, Best of 9 in 1/4 finale en 1/2 finale en Best of 11 in de finale - B-Ronde gespeeld in Best of 5 en Finale in Best of 7

Tornooi beindigd omstreeks 19u00, het ging allemaal zeer snel, schitterende finale gezien, waarbij Robbie Knops als we ons niet vergissen, 3-0 voorkwam, om één of andere reden sputterde de motor en kwam Mike De Decker leg per leg terug, uiteindelijk won Mike De Decker met 4-6 en mag hij Tornooi 2 van Darts Masters On Tour Op zijn naam schrijven.

  

Tornooi 1 in Zaal De Wildeman werd gewonnen door Pascal Devroey met 6-4 van Roberto Van Daele. Roberto Van Daele behaalde op Tornooi 2 de 1/2 finale, hij verloor van Robbie Knops.

 

???? Nick Cambre die in laatste instantie zich nog inschreef, behaalde als outsider knap de halve finale door Robby Pelgrims te verslaan in de 1/4 finale,  de 1/2 finale verloor hij kansloos van Mike De Decker met 0-5

 

 

 

 

Uitslagen eerste 8 in A-Ronde

 1. De Decker Mike 
 2. Knops Robbie
 3. Cambre Nick (1/2 Finale)
 4. Van Daele Roberto (1/2 Finale)
 5. Van Roosbroeck Bert (1/4 Finale)
 6. Willems Nico (1/4 Finale)
 7. Raman Brian (1/4 Finale)
 8. Pelgrims Robby (1/4 Finale)

De Decker Mike Knops Robbie Nick Cambre Van Daele Roberto

Van Roosbroeck Bert Willems Nico Raman Brian Pelgrims Robby

Uitslagen eerste 8 in B-Ronde

 1. Bleeckx Danny
 2. Savelkoel Axel
 3. Leysen Jens (1/2 Finale B)
 4. Bonne Bjorn (1/2 Finale B)
 5. Glorie Marc (1/4 Finale B)
 6. Van Put Born (1/4 Finale B)
 7. Van Dessel Harry (1/4 Finale B)
 8. Pinsart David (1/4 Finale B)

Bleeckx Danny Savelkoel Axel Leysen Jens Bonne Bjorn

Uitslagen Jeugd enkel de finale

 1. Cannaerts Warre
 2. Van den Broeck Milan

Cannaerts Warre Van den Broeck Milan 

Deelnemers jeugd in willekeurige volgorde

Willems Hajo - Buvens Simon - Oosterop Kyan - Jaspers Senne en Nagels Senne

Willemsens Hajo Buvens Simon Oosterop Kyan Jaspers Senne Nagels Senne

enkele leuke weetjes

???? 121 deelnemers, waarvan er 118 op voorhand betaald hebben en nog 3 ter plekke ingeschreven hadden, vanwege dat we nog een aantal plaatsen vrij hadden de dag voordien. 3 afmeldingen gehad ook.

???? 50 verschillende personen smeten een 180

???? 103 totaal keer 180 gegooid

???? Nick Cambre en Jurre Bégard melden ons hun 156 check out, proficiat, alsook Roberto Van Daele scoorde een 144 checkout.

 

???? Roberto van Daele vs Brian Raman was een leg met 3 keer 180 en hij draagt ook zijn 180 badge van meeste 180's van vorig tornooi, nice ???? hij had er vorig Tornooi 11

???? De meeste 180s gingen dit maal naar Robbie Knops (10x) gevolgd door  Brian Raman (8x) - Mike De Decker (7x) - Roberto Van Daele (6x)

 

 

 

Special thanks aan onze vrijwilligers die alles in goede banen hebben geleidt, zowel aan de tap (Rudi-Luc-Luc-Sonia en Jodie) en de catering (Stijn, Steven en Karin) alsook de drankbonnen verkoop Godelieve Verduyckt, de opruimers van dienst (Jos, bijgestaan door Wim, Erwin en Bjorn) en het minst leuke werk is nadien de afbraak, dit hebben Wim Hermans - Jan Torfs - Jos Vekemans - Karin Serneels - Steven Keulemans - Stijn Keulemans en Stijn Vekemans voor hun rekening genomen.

Ook een dankwoord aan onze standenbouwer Kristof Douwen van Dartsstanden Verhuur Dartshop De Kempen, s'morgens vroeg om 07u00 begonnen en om 8u30 stonden er 24 standen klaar, mede met dank aan onze helpers om de camionette snel mee uit te laden, op dik uurtje tijd was alles ook afgebroken en ingeladen :-)

En als laatste, het team van Opa Duck, Jos - Natacha en Andy, bedankt voor jullie vakkundig werk en het schitterend verloop van dit tornooi 

   

And last but not least, de spelers zelf, de massa die dit allemaal mogelijk maakte, wij bedanken alle spelers voor hun aanwezigheid en hun sportiviteit en behulpzaamheid om alles mee vlot te laten verlopen. See you next time ;-)

 

 

Artikel geschreven door Stijn Vekemans, organisator Darts Masters On Tour.